Select Page

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme boekenworm ben en toevallig zijn er bijzonder veel business gerelateerde boeken op de markt. En niet alleen specifiek over business, maar heel specifiek voor vrouwen in business. Daarom leek het me leuk om ieder kwartaal zo een boek te lezen en samen op het einde van het kwartaal eens te kijken wat we er allemaal uit hebben opgestoken.

Het eerste boek voor deze Kwartaal Leesclub was zeer snel geselecteerd omdat het al een hele tijd op mijn te lezen lijstje staat. Dat boek is Playing Big van Tara Mohr. Het is algemeen gekend dat vrouwen zich meestal klein houden en twijfelen aan hun capaciteiten als het aankomt op ideeën en ambities. Vaak hoor je argumenten zoals “Jamaar, ik kan dat niet hoor,” of “Dat is toch allemaal te technisch voor mij,”. Dat zijn hele mooie voorbeelden van klein spelen.

Tara Mohr over Playing Big

Tara Mohr is zelf een coach en een expert op gebied van leiderschap. Zij is met heel veel vrouwen in haar praktijk aan de slag gegaan om hen te leren hoe ze “playing small” konden omzetten in “playing big”. In dit boek heeft ze haar bevindingen neergeschreven en legt ze aan de hand van tien stappen uit hoe jij er ook voor kan zorgen dat je stopt met altijd klein te spelen.

Zelf heb ik dit boek nog niet gelezen. Ik kan dus niet zeggen of het zeemzoete zelfhelp is of dat het je daadwerkelijk de boost gaat geven om alles groter aan te pakken. Intussen heb ik wel een aantal podcasts en video’s met Tara Mohr gehoord en bekijken en wat ze vertelt klinkt best interessant. Ik ben alvast benieuwd naar dit boek. Jullie hopelijk ook!

Het boek is zowel in het Nederlands als in het Engels verkrijgbaar onder de titel Playing Big. Dus even oppassen welke versie je koop. Bij Bol kan je de Nederlandstalige papieren versie voor €19,90 kopen en de Nederlandstalige digitale versie voor €14,99. Je kan er ook de Engelstalige papieren versie vinden voor €13,49 en de digitale versie voor €10,10. Of je kan natuurlijk ook altijd even je plaatselijke bibliotheek checken.

Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar, eind maart dus, bespreken we dit boek verder. Ik hoop er dan iets interactiefs van te maken, maar jullie horen er dan ongetwijfeld meer over!

Pin It on Pinterest

Share This