Select Page
Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een enorme boekenworm ben en toevallig zijn er bijzonder veel business gerelateerde boeken op de markt. En niet alleen specifiek over business, maar heel specifiek voor vrouwen in business. Daarom leek het me leuk om ieder kwartaal zo een boek te lezen en samen op het einde van het kwartaal eens te kijken wat we er allemaal uit hebben opgestoken.

Ook het tweede boek voor de Kwartaalleesclub was snel geselecteerd. Net als het eerste boek, staat het hier al een tijdje ongelezen in de boekenkast. Dat boek is Better than Before van Gretchen Rubin en het gaat om het opbouwen van gewoontes. Waarom heb jij het moeilijk met het aanleren en afleren van bepaalde gewoontes? Hoe kan je je er zelf nieuwe aanleren? Wat zijn je dagelijkse gewoontes en hoe kan je ze optimaliseren?

Gretchen Rubin over Better than Before

Als blogger en bijberoeper ben je vaak aangewezen op jezelf. Je moet zelf een planning maken en zorgen dat je die tot een goed einde brengt. Je bent zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit van je berichten en werk. Sowieso heb je al tonnen goede gewoontes, maar je houdt er ongetwijfeld ook wel een paar slechte op na. Denk maar eens aan die slechte gewoonte om uren en uren aan een stuk doelloos rond te surfen onder de noemer “research” of aan het uitstellen van het schrijven van je blogbericht tot de allerlaatste minuut. Vandaar leek het me wel interessant om een keer een boek te lezen rond gewoontes.

Gretchen Rubin is ook geen onbekende voor mij. Een aantal jaar geleden las ik met veel plezier The Happiness Project van haar. Daarin gaat ze op zoek naar zaken die haar gelukkig maken en hoe ze die zaken kan toepassen op haar leven. Gedurende een jaar stond iedere maand in het teken van één bepaald thema. Zo stond januari in teken van vitaliteit en energie, februari stond helemaal in het teken van haar relaties en haar huwelijk en zo had iedere maand een thema.

Dus als dit boek enigszins even onderhoudend is als The Happiness Project en haar blog, dan gaat dat zeker een zeer fijn en interessant boek worden om te lezen. Ik ben alvast benieuwd om meer te leren over hoe ik goede en slechte gewoontes kweek en hoe ik er iets aan kan doen. Vooral dan aan die slechte gewoontes, want de goede, die mogen wel blijven.

Het boek is zowel verkrijgbaar in het Engels als in het Nederlands. In het Engels is de titel Better than Before. Op Bol kan je de paperback kopen voor €11,99 en het e-boek voor €7,49. De Nederlandse titel van het boek is Steeds beter. Je kan op Bol een papieren versie van het boek kopen voor €19,95 en het e-boek voor €13,99.

Pin It on Pinterest

Share This