Select Page

De afgelopen weken bestookte ik jullie met de vraag of jullie alsjeblieft de Tuttefrut enquête wilden invullen. En enkelen onder jullie deden dat met heel veel plezier. Waarvoor dank natuurlijk. Het was interessant om te zien wat jullie vinden van deze site, wat volgens jullie beter kan en wat volgens jullie al helemaal in orde is.

Heb je de enquête nog niet ingevuld, maar wil je toch nog je steentje bijdragen?

Geen enkel probleem. Je kan de enquête hier nog altijd terugvinden en invullen. De vragen invullen duurt gemiddeld iets van een zes à zeven minuten. Alle feedback wordt uiteraard ontzettend op prijs gesteld.

De onderwerpen waarover jullie het meest willen lezen

De onderwerpen waarover jullie het meest willen lezen
De afgelopen zes maanden heb ik een beetje van alles geprobeerd als het op onderwerpen aankomt. Een nieuw project is altijd zoeken, prutsen en experimenteren. Ik weet waar mijn eigen interesses liggen en wil daar natuurlijk zo veel mogelijk over vertellen, maar langs de andere kant wil ik jou en de andere lezers van deze blog helpen met jullie eigen projecten.

Het is duidelijk dat ondernemen bovenaan het rijtje komt met onderwerpen waarover jullie willen lezen. Logisch ergens, want dit is een site die zich richt op creatieve, ondernemende madammen. Daarnaast willen jullie meer lezen rond zelfontplooiing en productiviteit. Dat is zeker handig om te weten. Nu kan ik met die drie grote onderwerpen aan de slag, maar stiekem ga ik er toch nog altijd een paar blogberichten tussen proppen die te maken hebben met andere onderwerpen. Uiteraard.

Hoe jullie Tuttefrut hebben leren kennen

Eén van de vragen waarvan ik het meest ben verschoten, is hoe jullie Tuttefrut hebben leren kennen. Ik dacht dat jullie hier via verschillende wegen terecht waren gekomen: social media, zoekmachines, op aanraden van een vriend of kennis,… Niets is minder waar. Bijna 90% van de mensen die de enquête hebben ingevuld heeft Tuttefrut leren kennen via Verbeelding, mijn persoonlijke blog. Ik doe mijn best om Tuttefrut te delen op verschillende social media om via die weg nieuwe lezers te krijgen, maar blijkbaar moet ik daarvoor nog wat beter mijn best doen.

Uiteraard wil ik dat er hier iedere maand meer en meer mensen komen lezen, geïnspireerd raken en zelf stappen beginnen zetten om te ondernemen. Maar die mensen moeten natuurlijk wel van ergens komen. Dus marketing en Tuttefrut in de kijker zetten wordt één van de grootste uitdagingen voor de komende maanden. Jullie kunnen me daar zeker ook mee helpen door artikels te delen op social media, door over Tuttefrut te vertellen aan vrienden en kennissen of door in jullie eigen blogs te verwijzen naar een interessant artikel dat je hier hebt gelezen.

Misschien nog wat meer reclame maken, want ik ontdekte Tuttefrut via via maar had er eigenlijk nog niet veel over gehoord of was het nog niet vaak ergens tegengekomen

De open antwoorden

Uiteraard haalde ik het meeste informatie uit de open antwoorden. Ik wil iedereen die de enquête heeft ingevuld nogmaals bedanken voor de eerlijke open antwoorden. Er zat een schat van informatie in die antwoorden en ik ga er zeker mee aan de slag gaan.

Een opmerking die heel vaak naar boven kwam, was dat jullie hier graag lezen omdat het nuttige informatie is, maar dat het niet droog wordt gebracht. Er zit iemand achter met een gezicht (ik!) en ik deel eerlijk mijn eigen ervaringen. Dat weten jullie blijkbaar massaal op prijs te stellen. En laat dat nu net ook de reden zijn waarom ik met Tuttefrut ben gestart: om op een eerlijke en open manier te communiceren over het hebben van een bijberoep en een zaak. Dus dat is alvast een mission accomplished!

Een paar mensen lieten weten dat ze graag wat meer beginner informatie wilden en dan vooral rond bloggen. Voor mij is bloggen een deel van ondernemen en op die manier komt bloggen op Tuttefrut aan bod, maar Tuttefrut gaat nooit puur om bloggen gaan. Ik richt me ook meer op mensen die al aan het ondernemen zijn of die zeer concrete plannen hebben om in de nabije toekomst zelf een bijberoep te starten. Voor mij betekent ondernemen ook daadwerkelijk geld in het laatje brengen. Dat is het grote verschil tussen een hobby en een zaak. Beginnende bloggers kunnen altijd de online cursus Meststoffen voor jouw blog volgen of even een kijkje gaan nemen bij Blogtrommel of Blogaholic, twee Nederlandstalige blogs die zich puur focussen op bloggen.

Ik ben zo iemand die consequent vergeet op welke dagen er iets zou moeten verschijnen (en het dus niet merkt als dat niet het geval is) en telkens “haa, tof” denkt als er wel iets in mijn mailbox of Bloglovin verschijnt. Ik vind het heel cool dat je al die informatie deelt en zo heel wat mensen helpt. Ik zou er zelf alleszins niet in slagen om elke week een interessant onderwerp te bedenken. Ik vind het dan ook goed zoals het nu is. Met misschien wat minder berichten dan je wou, maar met de uitstekende kwaliteit van nu.

Daarnaast was de blogfrequentie een werkpuntje dat het vaakst werd vermeld. Ik streef naar twee blogberichten per week én een nieuwsbrief die min of meer een derde blogbericht is. Life happens, zoals jullie allemaal wel weten. Soms is er een van mijn zwangere klanten die veel te vroeg bevalt, waardoor ik opeens volop in actie moet schieten om het kaartje in orde te krijgen (2016 is echt het jaar van de veel-te-vroeggeboortes). Soms heb ik ook gewoon even rust nodig.

Ik probeer aan de twee berichten te komen per week, maar soms lukt dat niet. Wat ik jullie ten zeerste aanraad is om Tuttefrut te volgen via Bloglovin, via een feedreader, via de Tuttefrut Facebookpagina waarop altijd de blogs ook meteen gedeeld worden van zodra ze gepubliceerd worden en je kan je ook altijd inschrijven voor de nieuwsbrief, want daarin vermeld ik ook altijd de meest recente blogberichten. Op die manier word je meteen op de hoogte gebracht als er een nieuw blogbericht gepubliceerd is. En ooit komt die blogfrequentie wel in orde. Ooit. Tot dan stel ik dus voor dat je een van de bovengenoemde stappen onderneem.

Ontvang je de Tuttefrut nieuwsbrief nog niet?

Schande! Schrijf je snel in en ontvang iedere week de Tuttefrut nieuwsbrief. Je krijgt meteen ook toegang tot de geweldige besloten Facebookgroep Team Tuttefrut waarin je met gelijkgezinden kan praten over bijberoepen en bloggen.

<script src="https://assets.convertkit.com/assets/CKJS4.js?v=21"></script> <div class="ck_form_fields" style="background: #FFCE03; padding: 30px;"> <div id="ck_success_msg" style="display:none;"> <p>Bedankt! Je ontvangt zo meteen een mailtje met meer informatie in verband met deze video tutorial.</p> </div> <!-- Form starts here --> <form id="ck_subscribe_form" class="ck_subscribe_form" action="https://app.convertkit.com/landing_pages/81289/subscribe" data-remote="true"> <input type="hidden" value="{"form_style":"full","embed_style":"inline","scroll_percentage":"70","embed_trigger":"exit_intent","delay_seconds":"10","display_position":"br","display_devices":"all","days_no_show":"15","converted_behavior":"show"}" id="ck_form_options"> <input type="hidden" name="id" value="81289" id="landing_page_id"> <div class="ck_errorArea"> <div id="ck_error_msg" style="display:none"> <p>There was an error submitting your subscription. Please try again.</p> </div> </div> <div class="ck_control_group ck_first_name_field_group"> <label class="ck_label" for="ck_firstNameField" style="display: none;">Voornaam</label> <input type="text" name="first_name" class="ck_first_name" id="ck_firstNameField" placeholder="Voornaam" style="background: #fff; display: inline; width: 100%;"> </div> <div class="ck_control_group ck_email_field_group" style="margin-top: 15px;"> <label class="ck_label" for="ck_emailField" style="display: none;">E-mailadres</label> <input type="email" name="email" class="ck_email_address" id="ck_emailField" placeholder="E-mail adres" required style="background: #fff; display: inline; width: 100%;"> </div> <label class="ck_checkbox" style=""> <input class="optIn ck_course_opted" name="course_opted" type="checkbox" id="optIn" checked /> <span class="ck_opt_in_prompt"><p>Ik wil graag deze freebie ontvangen</p></span> </label> <center> <button class="subscribe_button ck_subscribe_button btn fields" id="ck_subscribe_button" style="background: #E71F85; margin-top: 15px; padding: 10px;">Alrighty! Ik schrijf me in! </button> </center> </form> </div>

Maar algemeen gezien zijn jullie enthousiast over wat er hier verschijnt. Het is creatief en inspirerend. Het is vrolijk én toch professioneel. Het is persoonlijk en motiverend. Het is aanstekelijk en anti-alleen. Het is dat duwtje in de rug dat je soms nodig hebt. En al die lieve woorden die jullie gebruikten, vatten Tuttefrut mooi samen.

En nu?

Om eerlijk te zijn wist ik even niet meer wat ik moest aanvangen met Tuttefrut. De afgelopen maanden zag ik alle mogelijke cijfers kelderen en dan begint de twijfel toe te slaan. Is dit wel interessant genoeg? Hebben mensen hier iets aan? Daarnaast is het een van mijn vele projecten en het is een project dat geen geld binnen brengt. Moet ik er dan mee verder gaan? Ik steek er mijn tijd, tijd en energie die ik in andere projecten kan steken waar ik geld mee verdien. En ja, zo moet je soms naar je projecten kijken als ondernemer. Ik heb dan misschien nog een hoofdberoep, maar mijn inkomsten daarvan dekken lang niet alle kosten.

Maar ik help graag mensen. Ik weet dat er in zoveel mensen zoveel potentieel zit dat tegengehouden wordt door twijfels. Ik ken die twijfels maar al te goed (zie vorige paragraaf ;)) en ik wil mensen de nodige tools en ideeën geven om tegen die twijfels te vechten. De antwoorden uit de enquête hebben me geleerd dat ik tegen mijn eigen twijfels wil blijven vechten.

Voor mij waren de afgelopen zes maanden fase 1 van Tuttefrut. De opstartfase. Het skateboard. Het is nu tijd om naar de volgende fase te gaan. Wat komt er na een skateboard? Een driewieler? Misschien zelfs een volwaardige fiets? Ik weet het niet goed, maar het is tijd om het skateboard achterwege te laten en een tandje bij te steken voor Tuttefrut.

Intussen heb ik voor een paar andere projecten een stapje terug gezet, zodat ik hier mijn beste beentje voor kan zetten. Ik wil aan de slag gaan met een aantal ideeën die een aantal van jullie hebben gedeeld in de open antwoorden van de enquête. Er zaten echt pareltjes tussen (waarvoor nogmaals dank!). Ik wil die lege pagina’s hier wegwerken en er een volwaardige website van maken. Ik wil aan die blogfrequentie blijven sleutelen en ik wil op termijn een centje bijverdienen via deze site.

De komende twee weken ga ik een plan uitwerken voor de volgende fase. Op het einde van het jaar wil ik terugblikken en zeggen: “Ah ja, die enquête, dat was een kantelmoment voor Tuttefrut. Daarna ben ik er echt volledig voor gegaan,”. Dus een dikke merci aan al diegene die even de tijd hebben genomen om de enquête in te vullen. Deze keer waren jullie het die MIJ inspireerden en motiveerden om verder te gaan met jullie oprechte antwoorden, duwtjes in de rug, lieve woorden en tikjes op de vinger. Tienduust hartjes voor jullie. Merci om mij weer wat verder te helpen. <3

Pin It on Pinterest

Share This