Select Page

Automatiseer & Werk Slimmer

Waarom harder werken als slimmer ook kan?

We leven in een boeiende tijd waarin iedereen die wil zomaar een zaak kan beginnen en online business kan doen. Dat kan gaan van het verkopen van handgemaakte producten tot het aanbieden van allerhande diensten. Coaching, copywriting, maatwerk voor kleren en wat nog niet. The sky is the limit.

Maar vaak sta je er als online ondernemer alleen voor en moet je veel taken zelf doen. Je draagt tientallen petten: de office manager, de customer service, de CEO, de webdesigner, de boekhouder van dienst,… Door al die taken die je moet uitvoeren om je bedrijf te runnen en draaiende te houden, verlies je soms tijd om te werken aan de taken die écht belangrijk zijn voor jou. De taken waar je van geniet en waar je energie van krijgt. De taken die jouw bedrijf zo uniek maken.

Wat als je dankzij het gebruik van enkele online tools en services een aantal van die taken zou kunnen automatiseren zodat jij terug tijd hebt om je bezig te houden met wat écht belangrijk voor je is? Wat als je kan automatiseren en slimmer werken om zo je bedrijf te laten groeien? 

Automatiseer & Werk Slimmer is iets voor jou als:

 • Je bent een online ondernemer en hebt een website die best al wat werk voor je opvangt, maar je wil nog een stapje verder gaan en er als het ware een online sales persoon of butler van maken
 • Je het gevoel hebt dat je te veel tijd steekt in taken die niet je core business zijn
 • Je hebt de middelen (nog) niet om bepaalde taken uit te besteden en moet nu nog even alles zelf doen
 • Je hebt het gevoel dat er te veel chaos is binnen je zaak en dat je daardoor niet de kwaliteit kan leveren die je wil leveren met je producten of diensten
 • Je hebt al wel een keer over een aantal systemen gehoord die je ongetwijfeld zouden kunnen helpen, maar je weet niet goed waar te beginnen

Wat komt er allemaal aan bod in deze cursus?

Module 1: De Basics

Er zijn zoveel trucjes en kleine hulpmiddeltjes, die je meteen kan toepassen en die meteen een grote impact zullen hebben op je productiviteit en je werkwijze. De hoogste tijd om te beginnen bij het begin! 

Module 2: Website

We leven in een digitaal tijdperk waarin iedereen en z’n moeder een website heeft. Misschien maakte jij zelf vol enthousiasme je eigen website. Maar is je website ook het werkpaard dat het zou kunnen zijn? 

Module 3: Administratie

Aaah. Administratie. Doorn in mijn oog. Nagel aan mijn doodskist. Als ondernemer word je helaas met heel wat administratie geconfronteerd, gaande van facturen tot het beantwoorden van e-mails. 

Module 4: producten

Je kan nog het beste product maken, maar helaas zal dat zichzelf niet verkopen. Maak van je website de beste sales person en bezorg je klant de beste koopervaring zonder dat jij bij iedere stap aanwezig moet zijn.  

Module 5: diensten

Werken met klanten is zo leuk, maar helaas loopt een project al een keer uit de hand door slechte afspraken of door deadlines die niet gehaald worden. Klantenwerk volledig automatiseren is helaas niet echt mogelijk, maar je kan het werk wel vlotter laten verlopen door een aantal systemen toe te passen. 

Module 6: content

Content is koning, maar hoe in godsnaam zorg je ervoor dat je niet constant content aan het uitwerken bent? Want het uitwerken van content en het delen ervan op social media, dat lijkt soms wel een full time job op zich. 

Opgepast: ken je website! 

Deze cursus is een vrij technische cursus en hoewel het je zeker niet mag afschrikken, wil ik je dat toch zeker op voorhand meegeven. Je eigen website staat zéér centraal in Automatiseer & Werk Slimmer. Als je nog geen website hebt of je weet niet goed hoe je die zelf kan aanpassen, dan is deze cursus misschien nog niet voor jou. De systemen en tools die ik aanreik in deze cursus zijn sowieso gericht op online ondernemers die het merendeel van hun klanten online bereiken. 

Nog niet overtuigd?
Neem een kijkje in mijn gereedschapskoffertje!

In dit document ontdek je al enkele van de tools en apps die worden aangehaald in de cursus. Bekijk het als een kleine sneak peek.

Als je je inschrijft voor Automatiseer & Werk Slimmer krijg je het volgende

 • Toegang tot de cursus. Nogal wiedes hé? Je krijgt toegang tot de Tuttefrut Academie met daarin de cursus uiteraard. Iedere week wordt een nieuwe module op je losgelaten. 
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je lief en leed kan delen met andere deelnemers. Je kan er vragen stellen, ideeën wisselen en wie weet kunnen we door de koppen samen te steken wel een oplossing vinden voor een specifiek probleem waar jij mee zit binnen je bedrijf. 
 • Een zitje tijdens het wekelijkse vragenuurtje. Je kan tijdens de cursus al je prangende vragen stellen. Misschien wil je graag meer weten over workflows in Dubsado of wil je weten hoe jij je site kan optimaliseren zodat potentiële klanten NOG sneller contact met je opnemen. Iedere week beantwoordt Kathleen deze vragen live in de Facebookgroep. 
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je volgend jaar in juni even niet meer weet hoe die ene functie van Asana net werkte of hoe je ook weeral een autoresponder instelde voor je mail, dan kan je alles nog even nalezen op je gemak.

Wat levert deze cursus jou op?

 • Je leert een aantal tools te gebruiken die jouw het leven makkelijker maken en de nodige stress wegnemen
 • Je werkwijze wordt zo gestroomlijnd dat je je klanten omver blaast en ze niets anders kunnen dan lovende getuigenissen achterlaten of je aan al hun vrienden aanraden. 
 • Je hebt meer tijd om te werken aan de taken waar jij het meest energie uithaalt en het meest van geniet
 • En je hebt natuurlijk ook wat meer tijd om gewoon lekker te doen wat je wil doen, want het leven draait niet alleen om werken natuurlijk. 
Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?
Aangezien het een e-mailcursus is, komen de lessen rechtstreeks in jouw mailbox terecht, waardoor de lessen altijd toegankelijk blijven voor jou. Je kan een mapje aanmaken in je mailprogramma (Gmail, Outlook,… maakt niet uit) en de mails daarin bewaren zodat je ze later nog eens opnieuw kan bekijken.
Hoe lang krijg ik toegang tot de Facebookgroep die gekoppeld is aan de cursus?
De rest van je hele leven. Of toch zolang Facebook blijft bestaan. Je kan de cursus dus volgen en als je over een paar maanden nog wat vragen hebt of een samenwerking wil aangaan met een andere blogger, dan kan je daarvoor altijd terecht in de Facebookgroep. Heb je geen Facebook? Geen erg. De Facebookgroep is een leuke extra, maar zeker geen must!
Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat!
Geen probleem. Je kan al je vragen en bedenkingen aan mij doorgeven via het contactformulier. Ik probeer zo snel mogelijk met jou terug te koppelen.

Kathleen begon haar carrière als grafisch vormgeefster in 2007, maar daarvoor was ze al jarenlang aan het prutsen met websites en illustraties. Maar het kriebelde om meer te doen en zo startte ze in bijberoep als grafisch vormgeefster. Ze leerde met het ondernemen met vallen en opstaan en ontdekte gaandeweg allerhande systemen om haar chaos een beetje in toom te houden en haar een tikkeltje productiever te maken. Nu, zoveel jaren later, weet ze dat je slimmer moet werken in plaats van harder en dat automatisatie de een wereld van verschil kan maken binnen iedere eenmanszaak. 

Zin om je meer tijd te winnen door te automatiseren?

Heb je nog wat vragen voor je je inschrijft? Stel ze gerust via het contactformulier!

Pin It on Pinterest

Share This