Select Page

Ontwerp je eigen merk

Ontwerp een eigen samenhangende en professioneel ogende huisstijl voor jouw blog of voor je zaak en maak indruk op je bezoekers en klanten.

Ontwerp je Eigen Merk is iets voor jou als:

 • Je graag een goede basis grafische vormgeving wil krijgen zodat je er zelf mee aan de slag kan.
 • Je graag indruk wil maken met een huisstijl die helemaal bij jou, je doelgroep én je merk past.
 • Je misschien niet het allergrootste budget hebt en dus niet kan rekenen op de diensten van een grafisch vormgever, laat staan een duur softwarepakket kan aanschaffen zoals Photoshop. Je moet roeien met de riemen die je hebt, maar je wil er wel het beste van maken natuurlijk.
 • Je graag wil leren van een ervaren grafisch vormgever met jarenlange ervaring.

Wat komt allemaal bod komen in deze cursus?

De cursus is opgedeeld in verschillende module. Iedere module bestaat uit wat theorie en opdrachten.

 • Module 1: De regeltjes van het spel. Een beetje kennis van typografie en kleurenleer heeft nooit iemand kwaad gedaan.
 • Module 2: Een huisstijl voor jouw merk. Hoe begin je daar nu eigenlijk aan, aan zo’n huisstijl? Hoe kies je kleuren die bij jou, maar ook bij je doelgroep passen? Hoe breng je een boodschap over in een beeld?
 • Module 3: De website. In deze module passen we al je harde werk uit de vorige module toe op je website. Het maakt niet uit of die website een blog is of een heus online visitekaartje.
 • Module 4: Social media. Social media zijn niet meer weg te denken en ook daar moet je de lijn van je huisstijl doortrekken.
 • Module 5: Print. Ze zeggen wel eens dat print dood is, maar niets is minder waar. Visitekaartjes komen altijd van pas en je weet nooit dat je een keer een flyer moet maken om een event aan te kondigen.
 • Module 6: Fotografie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus dan is het niet geheel onbelangrijk dat je beelden en foto’s er ook heel verzorgd uitzien.
 • Bonusmateriaal. Ik deel met veel plezier een aantal templates voor social media en aanverwanten. Je kan deze zelf aanpassen, er je eigen draai aan geven en vervolgens gebruiken voor jouw project.

Welke tools gebruik je in deze cursus?

Om de cursus zo toegankelijk mogelijk te maken, koos ik om gebruik te maken van gratis diensten en services. We gaan onder andere aan de slag met InkScape en Canva. De theorie die je krijgt in deze cursus en de werkwijze die ik je laat zien, kan je uiteraard evengoed toepassen in Photoshop, GIMP of andere grafische software.

Toen ik aan de cursus begon kende ik niets van grafische vormgeving, maar ik zag wel dat mijn drukwerk en website aan verbetering toe waren. Ik twijfelde of dat iets was wat ik zelf zou kunnen, maar toen Kathleen de cursus Ontwerp Je Eigen Werk lanceerde, besloot ik het erop te wagen. Ik heb ontzettend veel bijgeleerd! Ik heb nu een mini-huisstijl die uitstraalt wat ik wil uitstralen, en ben blij dat ik nu zelf mijn plan kan trekken voor mijn ontwerpen.
Greet – Ripozo.be

Als je je aanmeldt voor deze cursus krijg je het volgende:

 • Toegang tot de cursus. De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt.
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je lief en leed kan delen met andere deelnemers. En de resultaten van je opdrachten natuurlijk ook. In die besloten Facebookgroep probeer ik jou de nodige richtlijnen te geven op het werk dat je daar deelt. Kwestie dat je ook wat sturing krijgt en niet in het wilde weg gaat ontwerpen. Voor je het weet ben je dan Comic Sans aan het gebruiken en nee… Daar doen we niet aan mee.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je volgend jaar in juni even niet meer weet hoe het net zat met die schreef aan letters, dan kan je de cursus er terug even bij nemen.
 • Les van een grafisch vormgever met meer dan tien jaar ervaring. Dat ben ik dus. Hallo. 😉 Ik laat je zien hoe ik zelf een huisstijl ontwerp voor een klant en deel natuurlijk met plezier alle trucjes die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Wat levert deze cursus jou op?

 • Je kan je eigen huisstijl maken en dat moet daarom niet alleen de huisstijl zijn van het project waaraan je momenteel werkt.
 • Je hebt een goede basis grafisch vormgeving en kan deze toepassen op tal van zaken gaande van banners voor social media pagina’s tot visitekaartjes en flyers.
 • Je maakt een professionele indruk op je bezoekers en (potentiële) klanten.
 • Je ontdekt een arsenaal aan tools die je voor allerhande grafische doeleinden kan gebruiken.
 • Je krijgt de kans om de wereld weer een beetje mooier te maken met je kennis van grafische vormgeving.
Hoelang krijg ik toegang tot deze cursus?

De rest van je leven. Of toch zolang er internet is en ik de cursussite kan hosten. In het geval dat er ooit een zombieapocalyps uitbreekt, dan kan het zijn dat je geen toegang meer hebt tot de cursus, maar dat lijkt me wel een uitzonderlijke situatie.

Kan ik op ieder moment beginnen aan deze cursus?

Helaas niet. Het is makkelijker voor mij als lesgever om een kleine groep mensen op te volgen. Daardoor open ik de deuren voor deze cursus maar een aantal keer per jaar. Zo kan ik mijn tijd en energie steken in het beantwoorden van vragen en het geven van feedback. Als je als eerste wil weten wanneer de deuren van de cursus opnieuw worden geopend, dan raad ik je ten zeerste aan om je e-mailadres achter te laten. Zo kom je terecht op de wachtlijst en de mensen die op de wachtlijst staan, krijgen als eerste te horen wanneer het weer zover is.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn blog of zelfstandige activiteit een professionelere uitstraling wil geven, maar misschien niet het nodige budget heeft om een grafisch vormgever onder de arm te nemen. De cursus is heel hard gericht op het maken van een huisstijl, dus als je bijvoorbeeld illustraties wil leren maken dan is deze cursus niet zo relevant.

Kan ik in schijven betalen?

Helaas niet. Ik begrijp dat het een flinke investering is, maar ik wil graag dat je die investering heel bewust maakt zodat je ook de nodige tijd en energie kan én wil steken in deze cursus.

Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat!

Geen probleem. Je kan al je vragen en bedenkingen aan mij doorgeven door het onderstaande formulier te gebruiken. Ik probeer zo snel mogelijk met jou terug te koppen.

[contact-form to=’kathleen@tuttefrut.be’ subject=’Vraag over Ontwerp je Eigen Merk’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mailadres’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Reactie’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]

 

Kathleen begon haar carrière als grafisch vormgeefster in 2007, maar daarvoor was ze al jarenlang aan het prutsen met websites en illustraties. Overdag ontwerpt ze websites voor onder andere grote culturele instellingen, jobsites en andere interessante projecten. ‘s Avonds trekt ze zich terug in haar atelier en maakte ze geboortekaartjes, huisstijlen en illustraties allerhande. En uiteraard kan ze het niet laten dan ook nog af en toe een keer een website in elkaar te boksen. Haar liefde voor het web is moeilijk in te tomen.

Pin It on Pinterest

Share This