Ontwerp Je Eigen Merk

Ontwerp een eigen samenhangende en professioneel ogende huisstijl voor jouw blog
of voor je zaak en maak indruk op je bezoekers en klanten.

We leven in een wereld die alsmaar visueler en visueler wordt. Mensen verkiezen social media kanalen zoals Facebook en Instagram boven het lezen van een lang blogbericht.
Geef toe, naar plaatjes kijken en tekstjes van drie lijnen lezen gaat een pak sneller en we hebben het allemaal druk druk druk.

En dat visuele, dat zorgt vaak ook voor een eerste indruk bij mensen die voor het eerst in contact komen met je merk. Het maakt niet uit of dat via je Facebookpagina, website of visitekaartje gebeurt

Tijdens die eerste seconden dat een bezoeker op je website of op één van je social media terecht komt, gaat hij beslissen of jij een merk bent waarmee hij wil samenwerken. Misschien gebeurt dat proces niet altijd even bewust, maar die eerste seconden zijn cruciaal. Dus moet je er het beste van zien te maken!

Uiteraard is het niet altijd evident om een huisstijl, website of drukkwerk op maat te laten maken. Het is een serieuze kost, vooral voor beginnende zelfstandigen of zelfstandigen in bijberoep. Dus dan begin je er zelf vol goede moed aan, want hoe moeilijk kan het zijn om wat kleuren te kiezen en een paar lettertypes bij elkaar te gooien? Al snel merk je dat het toch wat meer voeten in de aarde heeft dan je had verwacht. Jikes.

Misschien heb je intussen het punt bereikt dat je iets wil doen aan de visuele identiteit van je merk, dat je je website eens onder handen wil nemen of dat je eindelijk werk wil maken van dat nieuwe logo dat zoveel beter uitstraalt wat je doet en wie je bent. Een cursus als Ontwerp Je Eigen Merk kan je dan een duwtje in de rug geven om er iets geweldigs van te maken.

Ontwerp Je Eigen Merk is iets voor jou als:

 • Je graag een goede basis grafische vormgeving wil krijgen zodat je er zelf aan de slag kan met je website, je drukwerk en alle andere toepassingen waar je een beetje grafisch inzicht voor nodig hebt.
 • Je graag een positieve indruk wil maken met een huisstijl die helemaal bij jou, je doelgroep én je merk past. Een potentiële klant beslist vaak in een paar seconden of hij met jou wil samenwerken of niet. Vaak speelt je visuele identiteit een grote rol in die beslissing.
 • Je misschien niet het allergrootste budget hebt en dus niet kan rekenen op de diensten van een grafisch vormgever, laat staan een duur softwarepakket kan aanschaffen zoals Photoshop. Je moet roeien met de riemen die je hebt, maar je wil er wel het beste van maken natuurlijk.
 • Je graag wil leren van een ervaren grafisch vormgever met jarenlange ervaring.

Wat komt er allemaal aan bod in deze cursus:

Module 1: 
De regeltjes van het spel.

Een beetje kennis van typografie en kleurenleer heeft nooit iemand kwaad gedaan.

Module 2: 
Een huisstijl voor jouw merk.

Hoe begin je daar nu eigenlijk aan, aan zo’n huisstijl? Hoe kies je kleuren die bij jou, maar ook bij je doelgroep passen? Hoe breng je een boodschap over in een beeld?

Module 3: 
De website.

In deze module passen we al je harde werk uit de vorige module toe op je website. Het maakt niet uit of die website een blog is of een heus online visitekaartje.

Module 4: 
Social media.

Social media zijn niet meer weg te denken en ook daar moet je de lijn van je huisstijl doortrekken.

Module 5: 
Print.

Ze zeggen wel eens dat print dood is, maar niets is minder waar. Visitekaartjes komen altijd van pas en je weet nooit dat je een keer een flyer moet maken om een event aan te kondigen.

Module 6: 
Fotografie.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus dan is het niet geheel onbelangrijk dat je beelden en foto’s er ook heel verzorgd uitzien.

“Toen ik aan de cursus begon kende ik niets van grafische vormgeving, maar ik zag wel dat mijn drukwerk en website aan verbetering toe waren. Ik twijfelde of dat iets was wat ik zelf zou kunnen, maar toen Kathleen de cursus Ontwerp Je Eigen Werk lanceerde, besloot ik het erop te wagen. Ik heb ontzettend veel bijgeleerd! Ik heb nu een mini-huisstijl die uitstraalt wat ik wil uitstralen, en ben blij dat ik nu zelf mijn plan kan trekken voor mijn ontwerpen.”

GreetRipozo.be

Welke tools gebruik je in deze cursus?

Om de cursus zo toegankelijk mogelijk te maken, koos ik om gebruik te maken van gratis diensten en services. We gaan onder andere aan de slag met InkScape en Canva. De theorie die je krijgt in deze cursus en de werkwijze die ik je laat zien, kan je uiteraard evengoed toepassen in Photoshop, GIMP of andere grafische software.

Als je je inschrijft voor Ontwerp Je Eigen Merk krijg je het volgende:

 • Toegang tot de cursus.De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt.
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je lief en leed kan delen met andere deelnemers. En de resultaten van je opdrachten natuurlijk ook. In die besloten Facebookgroep probeer ik jou de nodige richtlijnen te geven op het werk dat je daar deelt. Kwestie dat je ook wat sturing krijgt en niet in het wilde weg gaat ontwerpen. Voor je het weet ben je dan Comic Sans aan het gebruiken en nee… Daar doen we niet aan mee.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je volgend jaar in juni even niet meer weet hoe het net zat met die schreef aan letters, dan kan je de cursus er terug even bij nemen.
 • Les van een grafisch vormgever met meer dan tien jaar ervaring. Dat ben ik dus. Hallo. 😉 Ik laat je zien hoe ik zelf een huisstijl ontwerp voor een klant en deel natuurlijk met plezier alle trucjes die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

VIP versie

 • Levenslang toegang tot de cursus
 • Toegang tot de besloten Facebookgroep
 • Gedurende zes weken iedere week een motiverende mail
 • Huiswerk
 • Les van een grafisch vormgever met meer dan tien jaar ervaring.
 • Een Website & Merk Audit (t.w.v. €297) waarin we samen eerst even kijken waar de werkpunten voor jouw website en merk liggen. Zo kan je héél gericht te werk gaan met deze cursus.
 • Zes weken persoonlijke begeleiding via Slack
 • Eén keer per week een video call van 40 minuten waarin je zaken kan aftoetsen en dubbelchecken met mij

Wat levert deze cursus jou op?

 • Je kan je eigen huisstijl maken en dat moet daarom niet alleen de huisstijl zijn van het project waaraan je momenteel werkt.
 • Je hebt een goede basis grafisch vormgeving en kan deze toepassen op tal van zaken gaande van banners voor social media pagina’s tot visitekaartjes en flyers.
 • Je maakt een professionele indruk een professionele indrukop je bezoekers en (potentiële) klanten.
 • Je ontdekt een arsenaal aan tools die je voor allerhande grafische doeleinden kan gebruiken.
 • Je krijgt de kans om de wereld weer een beetje mooier te maken met je kennis van grafische vormgeving.
Hoelang krijg ik toegang tot deze cursus?
De rest van je leven. Of toch zolang er internet is en ik de cursussite kan hosten. In het geval dat er ooit een zombieapocalyps uitbreekt, dan kan het zijn dat je geen toegang meer hebt tot de cursus, maar dat lijkt me wel een uitzonderlijke situatie.
Kan ik op ieder moment beginnen aan deze cursus?
Helaas niet. Het is makkelijker voor mij als lesgever om een kleine groep mensen op te volgen. Daardoor open ik de deuren voor deze cursus maar een aantal keer per jaar. Zo kan ik mijn tijd en energie steken in het beantwoorden van vragen en het geven van feedback. Als je als eerste wil weten wanneer de deuren van de cursus opnieuw worden geopend, dan raad ik je ten zeerste aan om je e-mailadres achter te laten. Zo kom je terecht op de wachtlijst en de mensen die op de wachtlijst staan, krijgen als eerste te horen wanneer het weer zover is.
Voor wie is deze cursus?
Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn blog of zelfstandige activiteit een professionelere uitstraling wil geven, maar misschien niet het nodige budget heeft om een grafisch vormgever onder de arm te nemen. De cursus is heel hard gericht op het maken van een huisstijl, dus als je bijvoorbeeld illustraties wil leren maken dan is deze cursus niet zo relevant.
Kan ik in schijven betalen?
Yes! Je kan de cursus in één keer betalen of je kan kiezen om de cursus in termijnen te betalen. Dan betaal je twee keer €179 ofwel vier keer €89.
Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat!

Geen probleem. Stuur een bericht via het contactformulier en ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. 

Kathleen begon haar carrière als grafisch vormgeefster in 2007, maar daarvoor was ze al jarenlang aan het prutsen met websites en illustraties. Overdag ontwerpt ze websites voor onder andere grote culturele instellingen, jobsites en andere interessante projecten. ’s Avonds trekt ze zich terug in haar atelier en maakte ze geboortekaartjes, huisstijlen en illustraties allerhande. En uiteraard kan ze het niet laten dan ook nog af en toe een keer een website in elkaar te boksen. Haar liefde voor het web is moeilijk in te tomen.

Zin om je huisstijl grondig aan te pakken?

Heb je nog wat vragen voor je je inschrijft? Stel ze gerust via het contactformulier!

Pin It on Pinterest

Share This