Select Page

Welkom bij tuttefrut

Het idee voor Tuttefrut ontstond in de zomer van 2015. Ik was toen al even bezig als zelfstandige in bijberoep en kreeg heel wat vragen hierrond. Hoe begin je daar nu eigenlijk mee? Hoeveel kost dat zo? Waar moet ik op letten als ik start? Heb ik echt een boekhouder nodig?

Daarnaast zaten heel wat mensen ook met technische vragen zoals hoe maak je een website? Hoe start je een blog met WordPress? SEO, wat is dat nu eigenlijk voor een beest? Wat kan ik allemaal aflezen uit Google Analytics? Duizenden vragen kwamen op me af en ik wilde ze natuurlijk allemaal wel beantwoorden. Maar als ik iedereen apart wilde helpen, dan zou ik waarschijnlijk nooit meer aan slapen toekomen. Dus besloot ik naast mijn persoonlijke blog Verbeelding een tweede blog te starten. Eéntje die zich helemaal richtte op bloggers die het bloggen wat serieuzer wilden nemen en zelfstandigen in bijberoep.

In januari 2016 opende Tuttefrut zijn virtuele deuren. Daarna volgde ook een hele fijne Facebookgroep waar gelijkgezinden elkaar kunnen vinden en kunnen helpen. Naast de vele blogberichten verscheen er in de zomer van 2016 ook de eerste cursus op deze site: Ontwerp Je Eigen Merk, waarin ik bloggers en bijberoepers leer hoe ze zelf de grafische vormgeving van hun merk kunnen verzorgen.

Team Tuttefrut

Veel van het werk dat je doet als bijberoeper, doe je alleen, maar soms sta je samen sterker. Ben je op zoek naar een paar nieuwe partners in crime? Wordt dan snel lid van Team Tuttefrut. Schrijf je hieronder in voor de Tuttefrut nieuwsbrief en je krijgt meteen toegang tot deze geweldige, besloten Facebookgroep.

<script src="https://assets.convertkit.com/assets/CKJS4.js?v=21"></script></p><div class="ck_form_fields" style="background: #FFCE03; padding: 30px;"><div id="ck_success_msg" style="display: none;"><p>Bedankt! Je ontvangt zo meteen een mailtje met meer informatie in verband met deze video tutorial.</p></div><p><!-- Form starts here --></p><form id="ck_subscribe_form" class="ck_subscribe_form" action="https://app.convertkit.com/landing_pages/81289/subscribe" data-remote="true"><p><input id="ck_form_options" type="hidden" value="{" /> <input id="landing_page_id" name="id" type="hidden" value="81289" /></p><div class="ck_errorArea"><div id="ck_error_msg" style="display: none;"><p>There was an error submitting your subscription. Please try again.</p></div></div><div class="ck_control_group ck_first_name_field_group"><label class="ck_label" style="display: none;" for="ck_firstNameField">Voornaam</label> <input id="ck_firstNameField" class="ck_first_name" style="background: #fff; display: inline; width: 100%;" name="first_name" type="text" placeholder="Voornaam" /></div><div class="ck_control_group ck_email_field_group" style="margin-top: 15px;"><label class="ck_label" style="display: none;" for="ck_emailField">E-mailadres</label> <input id="ck_emailField" class="ck_email_address" style="background: #fff; display: inline; width: 100%;" name="email" required="" type="email" placeholder="E-mail adres" /></div><p><label class="ck_checkbox"> <input id="optIn" class="optIn ck_course_opted" checked="checked" name="course_opted" type="checkbox" /> </label></p><center><button id="ck_subscribe_button" class="subscribe_button ck_subscribe_button btn fields" style="background: #E71F85; margin-top: 15px; padding: 10px;">Alrighty! Ik schrijf me in! </button></center></form></div>

Wie zit er achter Tuttefrut?

Mijn naam is Kathleen. Ik ben een 31-jarige grafisch vormgeefster die ergens tussen Leuven en Brussel woont. Overdag ontwerp ik websites voor een web agency in Leuven. ‘s Avonds doe ik mijn eigen ding en laat ik mij volledig gaan met het schrijven van teksten en het maken van illustraties.

Mijn eerste blog startte ik toen ik zestien was. Ik had namelijk ergens een uitlaatklep nodig voor al mijn schrijfsels en het online delen van verhalen sprak me ontzettend aan. Als jonge twintiger was ik nog volop aan het bloggen en begon ik steeds vaker en vaker de vraag te krijgen of ik niet eens een geboortekaartje of een trouwuitnodiging kon ontwerpen voor lezers van mijn blog. Ik plaatste regelmatig illustraties online en mensen vonden die blijkbaar leuk.

In juni 2011 hakte ik dan uiteindelijk de knoop door en werd ik zelfstandige in bijberoep zodat ik kon ingaan op de vraag die er was naar unieke geboortekaartjes en uitnodigingen. Daarnaast maakte ik handgemaakte hebbedingetjes zoals knuffels, tassen en aanverwanten en verkocht die in mijn webshop.

Door de jaren heen is dat bijberoep serieus geëvolueerd. De geboortekaartjes en het grafische vormgeving gedeelte zijn twee constanten, maar de handgemaakte hebbedingetjes zijn op de achtergrond geraakt. Tegenwoordig hou ik me liever bezig met het motiveren, stimuleren en helpen van andere bloggers en bijberoepers. En dat doe ik hier op Tuttefrut door te bloggen, one-on-one sessies aan te bieden en natuurlijk door verschillende cursussen op jullie los te laten.

Pin It on Pinterest

Share This