Select Page

Tuttefrut Café

Een gezellige, leerrijke middag
met gelijkgezinde ondernemers

Lang, lang geleden toen de dieren nog spraken, waren er de coworkmiddagen van Tuttefrut. De opzet was héél eenvoudig. Ik stuurde een mailtje uit met daarin een datum, een uur en een plaats en als je zin had, dan kwam je af en zette je bij aan tafel. 

Het zal je niet verbazen als ik zeg dat er op die middagen doorgaans niet veel gewerkt werd. Het was vooral een moment om even bij te praten met andere ondernemers, ideeën te wisselen en gewoon elkaars verhaal te horen. Heerlijk! Alleen raakten die coworkmiddagen een beetje in de vergetelheid.

Het Tuttefrut Café is een beetje vergelijkbaar coworkmiddagen van weleer (good ol’ coworkingmiddagen), maar aangevuld met één of twee sprekers rond een bepaald thema en een paar gestructureerde momenten om ideeën uit te wisselen en vragen te stellen op een creatieve en open manier. Het is netwerken en leren in één.

We communiceren al zoveel online en dat is leuk, maar af en toe moet je elkaar ook eens face to face zien. Elkaar op een andere manier leren kennen dan enkel met het geschreven woord. Dat is gewoon een hele andere dynamiek. Dus kom eens vanachter je scherm en ga op café! 

En er is ook taart. Dat ook. Belangrijk detail. 

Wegens het coronavirus, heb ik besloten de eerste editie van het Tuttefrut Café helaas af te lassen. 

29.03 // De eerste editie

Wanneer? Zondag 29 maart 2020 // 13u tot 18u
Waar? Hotel Ragnarok
Engels Plein 35
3000 Leuven
Wat? Een gezellig netwerkmoment waarbij je jouw eigen kennis kan delen en een interessante workshop kan meepikken. En er is ook taart. Uiteraard.

 

Kan je er deze editie niet bij zijn? No worries! Noteer alvast zondag 31 mei in je kalender. Dan gaat de tweede editie door.

De drie pijlers van het Tuttefrut Café

Kennis delen

Eén van de belangrijkste pijlers van Tuttefrut is altijd “kennis delen” geweest. Dat kan via een blogbericht of via een cursus zijn, maar nu dus ook via een live workshop bijvoorbeeld. En de kennis moet zeker niet altijd vanuit Tuttefrut alleen komen. Jij en de andere Tuttefrutters hebben ook massa’s kennis waar andere mensen iets aan kunnen hebben. Dus waarom die niet delen tijdens het Tuttefrut Café en zo andere ondernemers dat duwtje in de rug geven dat ze misschien nodig hebben? 

Mensen ontmoeten

Nog één van de pijlers van Tuttefrut is om mensen in het algemen samen te brengen. Online doen we dat via de besloten Facebook groep Team Tuttefrut. Daar hebben we een veilige plaats gevormd waar iedereen z’n vragen mag stellen, lief en leed kan delen en er altijd wel iemand klaarstaat om te helpen. Heerlijk! Maar wat als we nu eens allemaal live deden? Daarvoor is Tuttefrut Café de ideale plek. 

Taart

Tijdens de coworkmiddagen van weleer koos ik doorgaans voor gezellige koffiebars waar doorgaans ook lekkere taart en andere zoetigheden te krijgen waren. Taart, koffie en thee, het zijn gewoon de basis geworden van een de coworkmiddagen. Dus waarom die lijn niet doortrekken naar ons eigenste Tuttefrut Café? Want wie houdt er nu niet van taart, toch? 

Workshop // Maak werk van je workflows

Workflow: een opeenvolging van taken die je in een bepaalde volgorde uitvoert en die je steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw uitvoert.

Tijdens de eerste editie van het Tuttefrut Café geef ik (je weet wel, Kathleen, de eeuwig sympathieke oprichtster van Tuttefrut) zelf een workshop. Spannend!

Als ondernemers proberen we steeds bepaalde processen makkelijker en makkelijker te laten verlopen. Dat kan gaan over je social media onderhouden, maar ook over het onderhouden van klantencontact en het opvolgen van opdrachten. Aangezien heel veel van die processen steeds opnieuw terugkomen, is het interessant om bepaalde workflows uit te werken, zodat je niet iedere keer opnieuw het warme water moet uitvinden. Zo bespaar je jezelf tijd en geef je jezelf weer wat ruimte om je zaak te laten groeien.

Wat zit er in de prijs in begrepen?
Je krijgt toegang tot het event inclusief de workshop en krijgt natuurlijk taart, koffie en thee. Voor de liefhebbers zullen er ook een aantal frisse dranken zijn.

Voorlopig weet ik nog niet of er nog iets extra’s zal voorzien worden voor het event (bv. een goodie bag). Tuttefrut Café is er om mensen bij elkaar te brengen en om kennis te delen. Extraatjes zijn natuurlijk mooi meegenomen, maar zijn voor mij geen prioriteit.

Is Hotel Ragnarok vlot bereikbaar? En is er parkeerplaats in de buurt?
Hotel Ragnarok is zowel met de auto als met het openbaar vervoer heel vlot bereikbaar.

Het ligt op ongeveer een kwartiertje wandelen van Leuven Station.

Kom je met de auto? Parking Vaartkom (Engels Plein 32) is makkelijk toegankelijk en ligt vrijwel tegenover Hotel Ragnarok. Je betaalt er max. 6 euro.

Help! Ik kocht een ticket en kan helaas toch niet komen! Wat moet ik doen?

Tot een week voor het event, kan je je geld terugkrijgen als je door onvoorziene omstandigheden toch niet kan komen. Life happens. Kindjes worden ziek, echtgenoten blesseren zich al eens tijdens de voetbal en soms, heel soms, slaat de innerlijke introvert hard toe. Ik begrijp dat volledig.

Tijdens de laatste week voor het event, begin ik aan de aankopen: taart, drank,… Ik reken dan uiteraard op de inkomsten van de tickets. Aangezien die kosten dan worden gemaakt ervan uitgaand dat iedereen die zich ingeschreven komt, kan ik dan helaas geen terugbetaling van je ticket meer doen.

Zondagen zijn moeilijk voor mij. Komt er ook een Tuttefrut Café op een andere dag?

Voorlopig niet, helaas.

Het is altijd moeilijk om een dag te kiezen als je met een groep bent en een Doodle starten met een paar honderd man leek me een beetje te veel van het goeie. Dus prikte ik zelf een datum. 

Het publiek van Tuttefrut is daarnaast nog een keer heel divers. We hebben mensen die vier vijfde werken, maar de ene heeft zijn “vrije” dag op woensdag en de andere op vrijdag. We hebben mensen die voltijds werken. We hebben mensen die in het weekend, in shiften werken. Daarom leek het me interessant om een dag te prikken in het weekend in plaats van in de week. Zo krijgen mensen die in bijberoep werken, maar nog een voltijdse baan hebben, toch ook de kans om er bij te zijn. 

Zin in een leuke, leerrijke middag met gelijkgezinde ondernemers?

Heb je nog vragen of bedenkingen voor je je inschrijft? Stel ze gerust!

3 + 11 =

Pin It on Pinterest

Share This