WebKick Sessie

Kickstart je website in twee dagen

Je wil graag een website. Eéntje waar je bezoekers makkelijk hun weg op kunnen vinden.
Eéntje die helemaal aansluit bij de diensten en de producten die jij aanbiedt.
Eéntje die converteert. Eéntje die gewoon werkt als het even kan.
Eéntje die je geen grijze haren bezorgt als het even kan.

Misschien heb je al een virtuele stek, maar draait die eerder vierkant dan als de goed geoliede machine die je voor ogen had. Misschien ben je er al minstens veertien keer aan begonnen en heb je het iedere keer na een paar weken opgegeven. Misschien heb je je al een paar keer moeten inhouden om je computer niet door het raam te kegelen toen je de zoveelste keer iets moest aanpassen en het maar niet wilde lukken.

Je hebt gevloekt. Je hebt getierd. En misschien is er ook wel een traan of twee gevloeid tijdens het hele proces.

Stiekem, heel stiekem, dacht je dat een website maken een fluitje van een cent zou zijn.
Dat het leuk zou zijn.
Dat die website er zou staan op drie dagen. Hooguit een week, maar echt niet langer. Echt niet.
En dat die website ook van bezoekers potentiële klanten zou maken, dat had je ook wel verwacht.

Een website bouwen die converteert, vraagt nét iets meer moeite dan enkel wat fijne teksten en mooie foto’s online gooien.

Maar hoe begin je er dan aan? Wat heb je nodig? Wat komt er allemaal bij kijken?

Tijdens een WebKick Sessie zetten we ons gedurende twee werkdagen samen en kickstarten we je website.

Jij en ik aan één tafel. Zij aan zij.

Een WebKick Sessie is iets voor jou als:

  • Je bent al een paar keer vol goede moed begonnen aan het bouwen van je eigen website, maar het lukt je niet om die af te werken. Er zijn altijd to do’s die voorrang krijgen. 
  • Je hebt echt wel wat technisch inzicht, maar een website is misschien een brug te ver. 
  • Je hebt een tijd terug zelf een eigen website gebouwd en die staat er wel, maar er gebeurt voor de rest eigenlijk niets. Je krijgt geen nieuwe klanten via je site, je producten verkopen niet echt en je hebt geen idee waar het aan ligt.
  • Je weet eigenlijk écht niet waar te beginnen of waar je mee bezig bent als het aankomt op websites. Echt niet. Je wil het wel leren, maar je wil niet nog eens een online cursus volgen of tienduizend YouTube filmpjes kijken.

Waarmee bouwen we
jouw website?

Elke website en ieder bedrijf heeft zo zijn eigen noden. Om aan die noden te kunnen voldoen, werk ik graag met WordPress. Het is een zeer flexibel systeem waarmee je ongeveer alle kanten uit kan. Daarnaast werk ik met Divi wat een builder is die je de mogelijkheid geeft om pagina’s “live” aan te passen. Je moet hiervoor dus absoluut geen letter code voor kunnen schrijven, wat het onzettend gebruiksvriendelijk maakt.

Hoe pakken we een WebKick Sessie aan?

Het voorbereidende werk
b3lineicon|b3icon-comments||Comments

Stap 1 // Kennismakingsgesprek

Zie je het wel zitten om je twee dagen even te focussen op je website samen met mij? Dan kan je een eerste kennismakingsgesprek aanvragen. Zo een gesprek duurt ongeveer dertig minuten. We kijken even naar waar het momenteel mis loopt met je website en waar je eigenlijk naartoe wil.
Is het een match tussen ons? Dan gaan we er helemaal voor!
b3lineicon|b3icon-knowledge||kKnowledge

Stap 2 // Strategische sessie

Een website zonder strategie is maar een verzameling mooie prentjes en wat teksten. Daar ben je helaas weinig mee. Tijdens een strategische sessies steken we gedurende twee uur de koppen samen. Wat wil je bereiken met je website? Wie wil je bereiken met je website? Waar komen je bezoekers momenteel vandaan? 

b3lineicon|b3icon-files-text||Files Text

Stap 3 // Voorbereiding

Aangezien de WebKick Sessie zelf zeer intensief is, krijg je van mij na de Strategische Sessie al heel wat huiswerk. Het is de bedoeling dat je voor je aan de tweedaagse begint al zoveel mogelijk van je teksten en beeldmateriaal hebt klaarliggen. Hoe meer, hoe beter, maar geen paniek als je nog niet alles hebt. Om de voorbereiding wat vlotter te laten verlopen, krijg je van mij een bundel met checklist, toegang tot een gedeelde Dropbox map waar je documenten in kwijt kan,…

b3lineicon|b3icon-calendar||Calendar

Stap 4 // We prikken een datum

We pakken ons agenda’s erbij en kijken wanneer zowel jij als ik ons twee werkdagen kunnen vrijmaken. Uiteraard kan er altijd iets tussenkomen (een ziek kindje, een deadline voor een project die opeens wordt verschoven,…), dus om zeker te zijn prikken we alvast een reservemoment. Het zekere voor het onzekere nemen en al.

Stap 5 // De Dag zelf

b3lineicon|b3icon-knowledge||kKnowledge

Strategisch

We beginnen bij het begin. Wat is je doel? Wie wil je bereiken? Wat wil je bereiken? Welke rol speelt je website hierbij? We hebben het hier al even over gehad in onze Strategische Sessie, maar nu gaan we er nog even dieper op in. Kwestie van die basis écht goed te hebben. Je gaat ook geen huis bouwen op wankele fundamenten.

b3lineicon|b3icon-pencil-case||Pencil Case

creatief

Eens we een strategie hebben bepaald, gaan we aan de slag met de teksten en de beelden die jij hebt verzameld. We werken samen een set elementen uit die je steeds opnieuw en opnieuw kan gebruiken op je website. Met de elementen uit deze set kan je zelf verschillende pagina’s bouwen.
b3lineicon|b3icon-computer-gear||Computer Gear

technisch

En dan is het tijd voor het leukste gedeelte! Het uitbouwen van je website. Nu we weten waar we naartoe willen, gaan we de elementen uit je set uitwerken zodat je ze kan gebruiken. Ik laat je zien hoe jij kan spelen met die verschillende elementen, hoe je zelf kan sleutelen aan je website, waar je moet op letten en hoe je van je website een echt werkpaard kan maken.

 

Heb je specifieke vragen of wil je gewoon even een idee aftoetsen? Vraag je je af hoe je bepaalde delen van je proces kan automatiseren? Hoe je e-mailmarketing kan inzetten om je zaak te laten groeien? Of hoe SEO nu eigenlijk werkt? Wil je even mijn twee cent horen over de nieuwe dienst die je wil aanbieden? Uiteraard zijn die zaken ook meer dan welkom tijdens onze X sessie. Pick my brain! 

Stap 6 // Na onze sessie

Na de WebKick Sessie heb je een website die er staat. Je weet hoe je er verder aan kan sleutelen, hoe je makkelijk teksten en afbeeldingen kan aanpassen en nieuwe pagina’s kan toevoegen. Je kan je eigen website onderhouden zonder dat het je bloed, zweet en tranen kost. Je weet welke strategie er achter je website zit en waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt.

Je weet dat allemaal omdat je er zélf aan hebt meegewerkt.

Maar uiteraard laat ik je niet hangen. Nope. De eerste drie maanden nadat we je website hebben uitgewerkt en online hebben gezet, ga je ongetwijfeld nog vele dingen tegenkomen die je niet had verwacht of die toch nét iets anders moeten. Daarom plannen we drie calls van 40 minuten in om je proces op te volgen.

Daarnaast krijg je ook toegang tot de knowledge base, een bibliotheek waar je tutorials en meer informatie vindt over WordPress, Divi en de andere systemen die we hebben besproken in onze sessie.

Wat levert deze WebKick Sessie jou op?

  • Je weet welke strategie er achter je website zit en waarom we bepaalde keuzes hebben gemaakt.
  • Je weet hoe je verder aan je eigen website kan sleutelen, hoe je makkelijk teksten en afbeeldingen kan aanpassen en nieuwe pagina’s kan toevoegen.
  • Je hebt een set elementen waar je nieuwe pagina’s mee kan bouwen. Door trouw gebruik te maken van deze elementen blijft je website overzichtelijk en vormt het één geheel. 
  • Je hebt een website die op stevige fundamenten is gebouwd waardoor het gemakkelijker wordt om van bezoekers trouwe volgers en klanten te maken
Wat heb je nodig voor we kunnen beginnen aan onze WebKick Sessie?

Voor we kunnen beginnen aan je WebKick Sessie hebben we een aantal zaken nodig. Een huisstijl is een échte must, want aan de hand van die huisstijl bepalen we de kleuren, lettertypes,… die op je website gebruikt worden. Daarnaast zijn teksten en beeldmateriaal ook essentieel. Je kan zeker aan de slag met tijdelijke teksten en foto’s, moest je op termijn toch nog een copywriter of een fotograaf onder de vleugel willen nemen. 

Kan ik een WebKick Sessie ook tijdens het weekend boeken?

Ik weet dat het niet evident is om je zomaar twee werkdagen vrij te maken, maar helaas lukt het mij zelf niet om twee dagen vrij te maken in het weekend omwille van mijn gezin. 

Kunnen we tijdens een WebKick Sessie Sessie een webshop op poten zetten?
We kunnen een basis webshop opzetten met een tien à twintigtal producten, maar niets complexer dan dat. Een webshop is een heel ander beest dan een website op zich en er komt heel veel meer bij kijken. 
Wat als ik nog vragen heb na onze WebKick Sessie?

Uiteraard laat ik je niet hangen na onze WebKick Sessie! We spreken een onderhoudstermijn af waarin jij mij mag bestoken met je vragen. 

Jouw SiteKick

Kathleen maakte haar eerste website op vijftienjarige leeftijd nadat haar vader haar een boek over HTML en CSS had gegeven. Daarna volgden nog héél wat meer websites. In 2007 behaalde ze haar diploma journalistiek, maar ging ze toch aan de slag als grafisch vormgeefster voor een webbureau. Na meer dan tien jaar websites te hebben ontworpen voor onder andere grote culturele instellingen, jobsites en andere interessante projecten, besloot ze aan de slag te gaan als freelancer. Haar liefde voor het web blijft moeilijk in te tomen.

Zin om je website grondig aan te pakken?

Heb je nog vragen of bedenkingen voor je een kennismakingsgesprek boekt? Stel ze gerust!

7 + 2 =

Pin It on Pinterest

Share This